Shenk's Homestead, Batch L23-E1508
Kentucky Sour Mash Whiskey 0,7 ltr.

Shenk's Homestead, Batch L23-E1508 Kentucky Sour Mash Whiskey 0,7 ltr.
Keine Bewertung
Hersteller: Michter's Distillery  
2351 New Millennium Dr
40216 Louisville
Kentucky
USA
Inverkehrbringer:Mack & Schühle AG
Neue Straße 45
73277 Owen/Teck
Deutschland
Land: USA  
Region: Kentucky  
Abfüller: Michter's Distillery LLC  
Typ: sour mash whiskey  
Abgefüllt am: 2023
Alkoholgehalt: 45,60 % vol
Torfgehalt: keiner
Flaschenanzahl: 2920
Inhalt: 0,700 Liter
EAN: 4002547173809
Artikel-Nr.:7414114
  • 164,50 €

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    Grundpreis: 235,00 €/Liter
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Charakteristik:
bottlers note: Farbe: Dunkler Bernstein.

Aroma: Toffee mit Gewürzen und Vanille.

Geschmack: Ein whiskey zum Genießen, ergänzt durch Aromen von sanften Gewürzen, Trockenfrüchten und Honig.

Im Nachklang sanft und herzhaft.


Ausbau: hand selected fire charred new white oak barrels, small batch L23-E1508

Besonderheit: Ein Michter's sour mash whiskey unter einem uralten Namen. Limited edition 2920 Flaschen.

Die Bomberger Distillery, später als Schenk’s und schließlich Michter Distillery bekannt, könnte zur Zeit ihrer Schließung im Jahr 1989 die älteste Brennerei in den Vereinigten Staaten gewesen sein. Die Anlage in der Nähe von Shaefferstown stellte die Transformation einer Pennsylvania whisky Brennerei aus einem landwirtschaftlichen Betrieb in eine Großindustrie dar.

"Legacy Series
In 1753, Swiss Mennonite farmer John Shenk founded Shenk’s distillery, which was later renamed Bomberger’s Distillery in the 1800s before having its name changed once again to Michter’s Distillery in the mid-20th Century. It is this great heritage that we honor with the release of Bomberger’s Declaration and Shenk’s Homestead which comprise our Michter’s Legacy Series.

Shenk's Homestead, 45.6% ALC./VOL Kentucky Sour Mash Whiskey
Shenk’s Homestead Distillery Sour Mash Whiskey honors the legacy of historic American whiskey figure John Shenk, who in 1753 founded a distillery that was to become known as Michter’s in the 20th Century. It is made in Kentucky according to the traditional Sour Mash process whereby a portion of the previously distilled whiskey mash (referred to as “setback”) is added into the next batch.
This full-bodied small batch whiskey is 91.2 proof. Shenk’s is a Kentucky Sour Mash Whiskey made with a substantial amount of rye. The unique character of this 2023 offering results from its being produced with malted rye in the recipe. Additionally, for its maturation we utilized two different and quite special barrel profiles: a portion of it was aged in 18-month naturally air-dried and seasoned wood with our signature toast and char profile and a portion of it was aged in special toasted French oak barrels that were made from 24-month air-dried wood sourced from the Vosges region of France. This is a warm and rich expression with highlights of spiced fruit, nougat, honey and spiced chocolate. "

Eigentümer der Marke ist derzeit Chatham Imports Inc., Chatham Imports, Inc, 245 Fifth Avenue, New York, NY 10016.
Michter’s ist eine amerikanische Whiskymarke, die vor allem für ihre bourbon- und rye whiskies bekannt ist. Und während Michter’s seine Wurzeln bis ins Pennsylvania des 18. Jahrhunderts zurückverfolgen kann, verfügt das Unternehmen heute über zwei Brennereien in Kentucky.
Es gibt die wichtigste Michter’s Distillery in Shively, KY, etwas außerhalb von Louisville, und die Fort Nelson Distillery in der Innenstadt von Louisville. Tatsächlich befinden sich an letzterem Standort die legendären Brennblasen des ursprünglichen Standorts der Michter’s Distillery in Pennsylvania, der am Valentinstag 1990 geschlossen wurde.
Die Wiederauferstehung der Whiskymarke Michter’s ist Joe Magliocco zu verdanken, dem Präsidenten von Michter’s und CEO von Chatham Imports. In den 90er Jahren suchte er nach einer Rye-Whisky-Marke, die er in sein Portfolio aufnehmen konnte, und stellte fest, dass die Marke Michter’s aufgegeben worden war.
Bis zur Inbetriebnahme der eigenen distillery in Shively 2016 wurde in Lizenz bei einem Partener in Kentucky nach eigenen Rezepten produziert.
Im Juli 2011 verkündete Michter’s man wolle eine Micro-Distillery auf Louisville’s berühmter Whiskey Row bauen. Michter’s Distillery, also Chatham Imports wollte $7.8 Million in die Renovieruing des historischen Fort Nelson Building at Eighth and Main streets investieren um Louisville's erste downtown distillery seit bevor der Prohibition zu gründen.
Sogar der Governor von Kentucky, Steve Beshear, Louisville Mayor Greg Fischer und der president of Louisville’s Chamber of Commerce waren zur Verkündung durch Chathams president Joe Magliocco anwesend. 2013 war Michter’s dabei, einen Bau für $10.9 Million für eine distilling and bottling facility in Shively abzuschließen und die Arbeiten zur Restauration des Fort Nelson Buildings waren weit fortgeschritten.
„Michter’s, America’s first whiskey company (known at times as Schenk’s and as Bomberger’s), dates back to 1753 when a farmer in Pennsylvania’s Blue Mountain Valley distilled his first batch of whiskey from hardy rye. At one point a Master Distiller left his family’s well-known distillery to join Michter’s so he could be at a smaller, less cost-conscious company where he could make the finest whiskey, cost be damned.
We continue this grand distilling tradition in Kentucky by never releasing our whiskeys until both our Master Distiller Willie Pratt and our panel of whiskey tasters deem them ready. In fact, our whiskey is often much older than the age statement on the label. At Michter’s we produce single barrel ryes, very small batch unblended American whiskey, very small batch bourbon, and single barrel bourbon.“